Materials
Materials

Materiale

Structura focarelor este realizata din otel de tip P265 GH rezistent la temperaturi ridicate, folosit si in productia conductelor de presiune ce functioneaza la temperaturi inalte. In comparatie cu otelul standard, otelul refractar este imbunatatit cu Crom si Nichel, materialul fiind mai curat din punct de vedere chimic. Acest lucru ii asigura o lunga durata de viata si rezistenta sub presiunea temperaturilor inalte.

Double glazing
Double glazing

Sticla dubla

Usile cu sticla dubla se conformeaza cerintelor actuale de constructie a focarelor. Datorita sistemelor moderne de izolare a locuintelor, consumul de energie al locuintelor este la cel mai scazut nivel. Sticla dubla imbunatateste calitatile de izolare a usilor si reduce cantitatea de caldura emanata in incapere prin usi. Astfel, camerele cu consum redus de energie nu sunt supraincalzite.

Paint
Paint

Vopseaua

UHT 600 Hydro este vopseaua de cea mai inalta calitate din seria Senotherm, si este utilizata pentru vopsirea partilor vizibile a focarelor noastre. Aceasta se usuca la temperatura camerei pentru a evita mirosurile deranjante si are o rezistenta mecanica ridicata. Celelalte componente ale focarului sunt vopsite cu urmatoarea vopsea de cea mai inalta calitate, UHT 600. Aceasta nu emana fum si miros nici macar in timpul primei arderi.

Mechanism of the liftdoor
Mechanism of the liftdoor

Mecanismul de glisare

Sistemul complex de glisare a usii garanteaza o deschidere silentioasa si usoara. In timpul deschiderii usa gliseaza pe verticala si nu ia din spatiul incaperii. Pentru a garanta etanseitate maxima, la inchidere usa este trasa mecanic pe camera de ardere cu ajutorul a 8 rulmenti ce rezista termic pana la 350° care nu necesita gresare. Acesti rulmenti se misca in profilul de otel pentru a realiza permanent o manevrare precisa a usii. In timpul deschiderii, usa este impinsa in mod automat spre exterior cativa milimetri, pentru a preveni deteriorarea sistemului de glisare si a garniturilor de etansare. Mecanismul cu arc preseaza usa inchisa in pozitia de blocare, aplicand o forta de 25 kg si asigurand o etansare perfecta in timpul arderii.

Reinforced door profile
Reinforced door profile

Usa cu profil rezistent

Usa este o componenta mobila foarte des utilizata, deci rezistenta si stabilitatea acesteia sunt de maxima importanta. Aceste calitati sunt indeplinite de profilul special cu grosime de 2.5 mm, ce garanteaza stabilitatea usii chiar si in cazul utilizarii zilnice, la temperaturi inalte. Usile pot fi comandate cu sticla simpla sau dubla. Garniturile de etansare din profilul usii sunt montate intr-un sant conic pentru a ramane stabile pe pozitie.

Easy to operate
Easy to operate

Usor de utilizat

Focarele Hoxter sunt atat de etanse incat focul raspunde la cea mai mica miscare a clapetei de tiraj. Temperatura inalta din incinta nu afecteaza siguranta si confortul in utilizare deoarece elementele de control sunt prevazute sa se raceasca in timpul functionarii. Acest efect de racire se realizeaza datorita utilizarii materialelor cu proprietati speciale, folosite in procesul de  fabricare.  Hoxter acorda multa atentie usurintei in utilizare, realizand modele cu forme simple si control intuitiv.

Accumulation rings
Accumulation rings

Inele de acumulare

Masa de acumulare aditionala creste semnificativ capacitatea de incalzire a focarului. Energia stocata in cele 150 kg de inele de acumulare Hoxter permite radierea caldurii de la semineu pentru mai multe ore dupa ultima alimentare a acestuia. Peretii cu doua straturi si forma spiralata a inelelor ofera un schimb termic foarte bun de pe fumul rezultat in urma combustiei spre masa de acumulare.  

Lining of the combustion chamber

Captuseala focarului

Compania Hoxter ofera variante de captuseala deschise sau inchise la culoare. Aceste variante sunt o solutie pentru incaperile in care o captuseala deschisa la culoare ar distrage atentia. Partile in relief ale captuselii sunt fabricate din argila refractara, pentru ca aspectul captuselii sa ramana la fel chiar si in cazul in care este deteriorata accidental. Argila refractara de culoare inchisa sau deschisa trece printr-un proces de ardere la 1100°C, ce garanteaza o lunga durata de viata a camerei de ardere.

Removable handle

Maner detasabil

Manerul detasabil al usii permite o vedere naturala asupra flacarilor, fara distrageri. Acest maner detasabil poate fi  adaugat optional la toate produsele cu usa glisanta. In partea de jos a usii exista o deschizatura dreptunghiulara unde manerul poate fi introdus cu usurinta iar deschiderea se realizeaza langa centrul de greutate al usii. Datorita acestei operatiuni simple, functionarea usoara a sistemului de glisare este garantata. Dupa inchiderea usilor, manerul poate ramane pe usa sau poate fi scos si pus intr-o carcasa.

Door design

Designul usii

Sticla exterioara a usilor este fixata cu ajutorul unor baghete standard negre sau cu baghete realizate din otel inoxidabil. Barele de otel inoxidabil scot in evidenta atat produsul, cat si detaliile realizate din materiale fine.

UKA supporting construction and build on frame

Suportul de sustinere a ramei

Suportul de sustinere a ramei de montaj este amplasat pe partea din spate a focarului care este mai rece in mod normal datorita canalului de aer pentru combustie ce trece prin aceasta zona. Datorita acestei structuri de rezistenta rama de montaj nu este influentata de schimbarile radicale de temperatura si ramane stabila in timpul functionarii. Rama de montaj este ancorata pe partea superioara laterala, nu pe partea superioara frontala cu temperaturi mai ridicate ce pot influenta structura datorita dilatarilor cauzate de schimbarile termice. Acest sistem inovativ ofera o mai buna stabilitate a constructiei, nu ocupa spatiu suplimentar si reduce durata timpului de montaj.

Rear feeding

Alimentarea din spate

Avantajul unei usi aditionale pentru alimentarea prin partea din spate este aspectul practic si curat. Usa de sticla a semineului ofera o priveliste spectaculoasa asupra focului din living, in timp ce usa din spate fara sticla permite alimentarea cu combustibil dintr-o camera adiacenta sau hol. Usa pentru alimentare din spate este prevazuta a nu fi vizibila din partea frontala a focarului iar prezenta acesteia nu reduce eficienta focarului si curatarea sticlei datorita combustiei ridicate.